dilluns, 10 de novembre del 2014

Plaça de la Independència

Situada al barri del Mercadal, la Plaça de la Independència s'ha guanyat un pes molt important a la ciutat de Girona. És fàcil pensar que aquest nom prové del desig de molts catalans d'una Catalunya independent, però no és així. 

Vista general de la plaça de girona
Plaça Independència. Font: Beu-te Girona.

El nom de la plaça es remunta a la guerra de la independència d'Espanya i aquest no n'és l'únic nom. Allà hi havia el convent de Sant Agustí, on anys després s'hi va construir la plaça, per això també rep el nom de Plaça de Sant Agustí

vista de l'entrada del lavabo públic de la plaça de girona
Lavabos Pl. Independència. Font: Beu-te Girona.

Les multitudinàries terrasses de tots els bars que envolten la plaça fan que a l'estiu sigui un dels indrets més potenciats de Girona donant vida i alegria a la ciutat. 

Ara amb la tardor, la vida a les terrasses s'endinsa a dins els locals, però la plaça segueix guanyant-se el seu respecte amb la seva bellesa.

Us preguntareu el perquè de la segona foto, doncs Beu-te Girona es va quedar sorprès en descobrir aquests lababos públics després de tants anys vivint a la ciutat. És ben bé que cada dia descobreixes llocs amagats, no podem dir que és un llocs preciós, però si que és un espai útil!




Nosaltres avui hem decidit que anirem a donar un vol per Girona tot passant per la Plaça de la Independència, i si el temps acompanya abans que es faci fosc, encara serem a temps de posar-nos còmodes a una de les seves terrasses amb els últims rajos de sol del dia. 

Ens veiem allà?


vista lateral de la plaça de girona
Terrassa sota les voltes de la Plaça. Font: Beu-te Girona.

Us enamora Girona? No dubteu en compartir amb Beu-te Girona qualsevol esdeveniment, acte, pla... Estarem encantats de publicar-lo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada